Sairaanhoitajan vastaanotto

Nyt myös sairaanhoitajan vastaanotto tiistaisin ajanvarauksella

Tule varaamaan aika apteekista tai soita p. 019-5363600.

 

Sairaanhoitajamme tekee

 

Punkin poisto

Sairaanhoitaja kartoittaa asiakkaan esitiedot. Tämän jälkeen sairaanhoitaja poistaa punkin, puhdistaa alueen ja antaa suulliset kotihoito-ohjeet.

 

Korvahuuhtelu

Sairaanhoitaja tarkistaa korvat korvalampulla ja suorittaa tarvittaessa korvahuuhtelun korvavahan poistamiseksi. Ennen huuhteluun tuloa asiakkaan tulee pehmentää korvavahaa siihen tarkoitetuilla tuotteilla (esim. Removax/ Otocur) vähintään kolmena peräkkäisenä yönä, jotta korvahuuhtelu onnistuu.

Haavanhoito

Sairaanhoitaja arvioi asiakkaan haavan ja tekee tarvittavat haavanhoitotoimenpiteet. Asiakas voi tuoda omat haavanhoitotuotteet mukanaan, mikäli haavaan on tehty hoitosuunnitelma. Apteekistamme voi myös ostaa tarvittavat haavanhoitotuotteet, jotka lisätään palvelun hintaan. Sairaanhoitaja antaa asiakkaalle haavanhoitoon jatkohoito-ohjeet. Ilmoitathan aikaa varatessasi, minkälaisesta haavasta on kyse.

 

Ompeleiden/ hakasten poisto

Sairaanhoitaja arvioi haavan paranemisen ja poistaa ompeleet/ hakaset ja antaa jatkohoito-ohjeet.

 

Injektiot/ rokotteet

Sairaanhoitaja pistää asiakkaalle hänen tuomansa lihakseen tai ihon alle pistettävän lääkkeen. Asiakas voi myös ostaa lääkkeen apteekistamme, jonka jälkeen sairaanhoitaja pistää sen asiakkaalle. Palvelu soveltuu yli 12- vuotiaille. Ilmoitathan aikaa varatessa mitä lääkettä olet tulossa pistättämään. Asiakkaan on suositeltavaa odottaa hoitohuoneen läheisyydessä noin 15 minuttia rokotuksen jälkeen mahdollisten yliherkkyysreaktioiden varalta.

 

Hemoglobiinin mittaus

Sairaanhoitaja mittaa hemoglobiinipitoisuuden sormenpääverinäytteestä. Asiakas saa mukaansa tuloksen ja tarvittaessa jatkoseurantaohjeet.

 

Verensokerin mittaus

Sairaanhoitaja mittaa verensokerin sormenpääverinäytteestä. Asiakas saa mittaustuloksen mukaansa. Sairaanhoitaja antaa tarvittaessa jatkoseurantaohjeet. Edellisestä ruokailusta tulisi olla noin 2 tuntia aikaa ennen näytteenottoa.  

 

Verenpaineen mittaus

Sairaanhoitaja mittaa verenpaineen olkavarsimittarilla kaksi kertaa. Tulos merkitään asiakkaan verenpaineseurantakorttiin. Seurantakortin saa tarvittaessa apteekistamme, mikäli asiakkaalla ei sellaista ole. Asiakkaan on suositeltavaa tulla 5 minuuttia aikaisemmin odottamaan vastaanotolle pääsyä, jotta verenpaine ehtii tasaantua. Kofeiinia sisältäviä juomia, tupakointia sekä raskasta liikuntaa on suositeltavaa välttää vähintään 30 minuuttia ennen verenpaineen mittaamista.

Sairaanhoitajan vastaanoton yleiskäynti

Sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan mieltä askarruttavissa terveyteen liittyvissä asioissa. Sairaanhoitaja tekee haastattelemalla hoitoarvion, tarvittavat hoitotoimenpiteet sekä tarvittaessa antaa ohjeet kotiin tai jatkohoitoon. Kerrothan vastaanottoaikaa varatessa millaisesta asiasta on kyse.  

 

Aikuistyypin diabeteksen riskikartoitus

Sairaanhoitaja tekee riskikartoituksen haastattelemalla asiakasta arviointilomaketta apuna käyttäen. Haastattelussa käydään läpi mm. ravitsemus- ja liikuntatottumukset, mitataan vyötärönympärys sekä painoindeksi. Kartoitukseen kuuluu myös verensokerin mittaaminen. Tulosten mukaan sairaanhoitaja antaa tarvittaessa ruoka- ja liikuntaohjeita sekä neuvoja aikuistyypin diabeteksen ennaltaehkäisyyn.

 

Silmätippojen annostelu ja neuvonta

Sairaanhoitaja annostelee asiakkaan omat silmätipat. Vastaanotolle voi tulla myös silmätippojen laiton opetukseen, jolloin sairaanhoitaja käy läpi asiakkaan kanssa silmätippojen laiton tekniikan. Apteekistamme saa myös mukaansa tiputusavun, joka auttaa silmätippojen laitossa.

 

PEF- mittaus

Sairaanhoitaja opettaa PEF- mittarin oikeanlaisen käytön, tulosten merkitsemisen ja jatkohoito-ohjeet. PEF- mittarin voi ostaa myös apteekistamme.

 

Olemme avoinna

ma-pe

8.00 - 21.00

la

8.00 - 19.00

su ja pyhäpäivät

10.00 - 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Asiakaspalvelu 019-5363600
Lääkärit 019-5363610
Apteekkari Kirsi Pietilä 019-5363600
Proviisori Johanna Kahma 019-5363620
Proviisori Anna Ojala 019-5363620
Faksi 019-5363630